HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
23-3-2017

ME TIME AT THE SPA

Wat doe jij om te ontspannen? Als mijn hoofd overloopt van gedachten ga ik meestal naar het strand. Wandelen, muziek luisteren en tussendoor opschrijven wat er in mijn hoofd opkomt. Meestal schrijf ik dus ook mijn blogs op het strand. In steekwoorden schrijf ik op waar ik dan aan denk. Als het gaat om problemen probeer ik gelijk mijzelf te coachen. Wat is er echt aan de hand? Wat doet dit met me? Wat kan ik doen om het op te lossen. Dat helpt goed. Het enige dat een beetje lastig kan zijn is dat ik op het strand dus ook heel veel inspiratie krijg. Dit werkt niet als knopje dat ik kan uitzetten. Dat hoort bij een creatief persoon denk ik.

Mijn hoofd echt even laten ontspannen kan ik eigenlijk alleen als ik slaap of als ik in de sauna ben. Ik ben dan voor mijn gevoel even in een andere wereld. Zo was ik afgelopen vrijdag in Schiedam voor zo’n avondje ontspanning. Daar is kortgeleden een nieuwe prive spa geopend: World Natural Spa.


20-3-2017

180 GRADEN OM

Sinds een paar weken ben ik bezig met 180 graden om! In dit online programma ga je bewust aan de slag met voeding, sport en mind. Noella, Bernard en Sasja hebben hun krachten gebundeld om er een waardevol pakket van te maken. Het sprak mij vooral aan omdat je niet hoeft te kiezen tussen of sport of voeding of mind, maar dat het echt samenkomt in één programma.

Het was voor mij wel even lastig inkomen omdat het een drukke tijd was op werk, maar goed dat roep ik ook al maanden en echt rustiger is het nog niet geworden. Dus een écht goed moment om te beginnen is er niet en daarom is juist elk moment een goed moment om te starten! Het was een verademing om weer wat meer tijd voor mijzelf in te plannen om alleen al te gaan kijken naar wat ik kon aanpassen in mijn levensstijl. Zoals je misschien al wel vaker hebt gelezen op mijn blog, ben ik daar al een tijd best bewust mee bezig. Hoewel ik al veel weet en daar al aardig mijn weg in kan vinden, blijft het lastig om niet in oude gewoontes terug te vallen als een onderdeel uit je dagelijks leven veel energie en focus vraagt. Veel kennis hoe ik daarmee om kan gaan heb ik denk ik al wel, maar toch het is voor mij handig om mee te doen aan 180 graden om. Alleen al als herinnering dat ik er elke dag even bewust mee bezig moet zijn werkt. Echt bewust even kiezen voor jezelf en kijken hoe je er voor staat op die dag. Anders vergeet ik het gewoon!

 

14-3-2017

CLOSE TO MY HEART

Een paar maanden terug ben ik gestart met het schrijven van persoonlijke verhaaltjes op Instagram. Je kunt ze vinden onder de hashtag #closetomyheartlottemanou of als je door mijn instagram account scrollt. Ze gaan over dingen waar ik over nadenk. Over iets wat ik wil creëren en alle gedachten die daarbij horen. Gisteravond schreef ik berichtje nummer 13. Dat was een lange. En daarom deel ik het ook hier!


Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety