HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
26-3-2017

LET THE SUN SHINE

Wat een weer!! Zó lekker! Ik heb de afgelopen weken al heerlijk kunnen genieten van de eerste zonnestralen. Het lijkt wel alsof de hele wereld weer wakker wordt na een lange winterslaap. Ik kan me in de winter ook gewoon niet meer voorstellen hoe het is als het zomer is. Ik kan het dan niet eens meer voor me zien. Ik heb elke winter erg last van de korte dagen. Ik kan dan wel goed werken, maar ik blijf moe en ik heb dan weinig zin om dingen te doen. Na maanden lang extra vitamine D is het dus is elk jaar Maart weer een feestje. Ik krijg gelijk meer motivatie om te gaan hardlopen, ik ga lekker buiten werken en iedereen lijkt ook echt vrolijker te zijn. Vooral het buiten werken heb ik dan erg gemist. Blogposts schrijven in het zonnetje is luxe! Misschien doe ik er dan wel iets langer over dan in de winter, want van de zon word ik ook sloom, maar dit is voor mij waarschijnlijk wel de perfecte balans tussen werk en prive. Zon, strand, werken vanaf mijn laptop en eventueel ’s avonds nog een shoot met zonsondergang. Wat ik ook leuk vind van de lente zijn de vrije dagen die eraan komen. Pinksteren, Hemelvaart, Pasen! Hopelijk laat het zonnetje zich ook zien op deze dagen en kunnen we lekker buiten zitten. Zeker als je met familie samenkomt op deze dagen is het leuk om de tuin summer ready te maken. Wij maken de tuin helemaal schoon, nieuw zand over de stenen, de kussens mogen weer naar buiten en de bbq staat weer klaar. Ik heb wat leuke gadgets geselecteerd voor aankomende zomer!


12-12-2016

XMAS PHOTOGRAPHY TIP

De kerst komt steeds dichtbij. Vooral de dagen voor kerst vind ik het leukst. Iedereen komt in de sfeer, de straten en winkels zien er tijdelijk net iets gezelliger uit en even mag je weer de nummers luisteren die je al een miljoen keer hebt gehoord. Tijdens avondswandelingen kijk ik graag even bij iedereen naar binnen als ik langsloop. Overal leuke kerstbomen. Overal zie je al leuke lichtjes. Dit jaar hebben wij een kerstboom zonder ballen, maar wel veel lampjes die 'twinkelen'. We vonden dit eigenlijk al genoeg, een iets rustigere boom. Zoals elk jaar hebben we bij het raam een lichtgordijn opgehangen en ook in de planten voor het huis zijn kleine lichtjes verstopt. Zo gezellig, de winterperiode. Voor mijn werk is de winter iets lastiger. Fotografen in de winter kan best moeilijk zijn. De dagen lijken korter omdat het zo snel donker wordt. Ik fotografeer het liefst met natuurlijk licht en dat licht kan in de winter wel heel mooi zijn, maar er is vaak maar erg weinig van. Foto's tijdens de kerstdagen zijn niet mijn favoriet. Vooral bij het kerstdiner zal je of een hoge iso of een flitser moeten gebruiken om nog een goed belichte foto te krijgen. Daarom maak ik het liefst de kerstfoto's als het nog een beetje licht is, dus net voor het diner. Toch kan je door creatief te kijken en de goede instellingen best leuke, sfeerbeelden maken. Ik heb een leuke tip voor je die je kan uitproberen deze kerst! Deze tip is bedoeld voor mensen die al enige kennis hebben van fotografie. Heb je nog geen kennis maar wil je het wel graag leren? Stuur me een mailtje, ik help je graag verder!19-11-2016

ALL THE THINGS I LIKE

Nadat ik mijn vorige artikel had geplaatst, kreeg ik gelijk weer zin om het volgende artikel te schrijven! Het is verhelderend om te schrijven. Afgelopen weken heb ik veel nagedacht, veel geschreven en keuzes gemaakt. En dat voelt fijn. Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is het goed om een beetje te reflecteren: hoe is het gegaan en wat neem ik daarvan mee naar 2017?


Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety