HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
27-7-2017

FREE YOUR MIND

Spannend! Ik heb net al mijn bonnetjes van het afgelopen kwartaal weer in een excel bestand gezet. Mijn bedrijf is zo snel gegroeid in een jaar tijd. Ik ben onwijs blij met hoe het loopt en de leuke opdrachten die ik heb. Het zet me vaak aan het denken. Kan ik het allemaal nog wel aan. Gaat er niet teveel van mijn vrije tijd naar mijn werk? Doe ik wel echt helemaal wat bij mij past. Ik weet dat veel mensen mij zien als hét voorbeeld van het creëren van een baan van passies die bij je passen. Het klopt dat ik van veel passies mijn werk heb kunnen maken, maar toch is het nog niet helemaal hoe ik wil leven. Ik roep dit natuurlijk al langer, maar om van dat soms wat verwarrende gevoel een duidelijk omschreven verhaal te maken is best moeilijk. Want wat is het nou wat ik precies voel. Wat wil ik dan precies anders? Als ik dat niet weet kan ik ook nooit een oplossing verzinnen. Dan is het meer dwalen zonder plan. En soms voelt het een beetje zo.


En dus probeer ik tussen alle drukte wat orde te creëren. Wat mij goed helpt voor orde en rust is het opruimen van mijn kantoor. Mijn lades zaten bijvoorbeeld echt vol met papieren, bonnetjes, losse pennen. Al die troep voelde ook als extra troep in mijn hoofd. Dus ik heb mooie etuis gekocht om de pennen in op te bergen. Ik heb de papieren uitgezocht en in mappen gestopt. Ik heb een vuilniszak met oude documenten weggebracht. Toen was het gelijk weer een stuk rustiger in mijn hoofd. Om mijn kantoor nog fijner te maken voor mijzelf bedacht ik me dat witte stoelen heel goed zouden staan bij mijn werkplek. Ik moet echt veel wit om mij heen hebben, mijn hoofd is al druk genoeg. Lichte kleuren geven wat verlichting. Ik koos voor twee  witte eames achtige stoelen van Otto. Deze stoelen hebben ook een soort kussentje dat vast zit aan de stoel. Dit zit dus echt heel chill. Veel chiller dan een eames model zonder kussentje!


Een paar dagen later, nam plaats achter mijn opgeruimde bureau. Wat een verschil kan een opgeruimd kantoor en nieuwe lekker zittende stoelen maken! Ik haalde diep adem, trok mijn schouders naar beneden (iets wat ik vaak vergeet als ik lang ander de computer zit) en begon te schrijven. Uren kan ik nadenken en schrijven. Mijn hoofd leeg maken. Dromen, problemen, gedachten van mij af schrijven. De orde die nu buiten mijzelf was gecreeerd wilde ik ook in mijn gedachten. Ik wilde duidelijkheid, een plan. Langzamerhand werden er steeds meer dingen overzichtelijk. 


26-7-2017

THE HAGUE HOTSPOTS #2

Na het schrijven van het eerste deel kwam ik erachter dat ik wel een heel nieuw blog kan maken over Den Haag! Wat zijn er toch veel leuke plekken! 

In deel 1 vind je leuke plekjes op het strand, bij parken en pleinen. In deze blog deel ik de hotspots die in het centrum kunt vinden. Er zitten misschien wat hotspots tussen die je al bij het vorige artikel hebt gelezen, dat komt omdat verschillende pleinen in het centrum liggen. Ook deel ik nog wat andere hotspots net iets buiten het centrum. Die zijn ook zéker de moeite waard om heen te gaan!

Sommige plekken zijn misschien niet heel fotogeniek, maar wel onmisbaar in een blog met bekende plekken in Den Haag. Ben je benieuwd fotogenieke plekjes waar ik allemaal ben geweest? Check dan mijn Instagram

Mis jij nog een plekje in deze blogpost? Zie je een foutje? Is er een restaurant gesloten? Let me know!25-7-2017

THE HAGUE HOTSPOTS #1

Omdat ik zo ontzettend vaak vragen kreeg over leuke plekjes in Den Haag leek het mij leuk om een MEGA blog te maken over deze mooie stad achter de duinen. Bij het schrijven van dit artikel stond ik versteld hoe divers Den Haag eigenlijk is. Er zijn heel veel leuke plekken en alles is wel te doen op de fiets. Als je weet waar je moet zijn heb je een geweldige tijd in Den Haag, daar ben ik zeker van. Dus, mocht je voor je fotosessie nog even Den Haag in gaan, lees dan snel verder!

Omdat het zoveel leuke plekken zijn heb ik ze verdeeld in pleinen, parken, buurten etc. Ik zou eerst kijken waar je zin in zou hebben: stad / strand / park en dan daarbij even wat van mijn leuke plekjes bekijken op internet (Insta is hier heel handig voor) en dan een keuze maken waar je heen gaat!
Sommige plekken zijn misschien niet heel fotogeniek, maar wel onmisbaar in een blog met bekende plekken in Den Haag. Ben je benieuwd fotogenieke plekjes waar ik allemaal ben geweest? Check dan mijn Instagram

Mis jij nog een plekje in deze blogpost? Zie je een foutje? Is er een restaurant gesloten? Let me know!


Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety