HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
20-3-2017

180 GRADEN OM

Sinds een paar weken ben ik bezig met 180 graden om! In dit online programma ga je bewust aan de slag met voeding, sport en mind. Noella, Bernard en Sasja hebben hun krachten gebundeld om er een waardevol pakket van te maken. Het sprak mij vooral aan omdat je niet hoeft te kiezen tussen of sport of voeding of mind, maar dat het echt samenkomt in één programma.

Het was voor mij wel even lastig inkomen omdat het een drukke tijd was op werk, maar goed dat roep ik ook al maanden en echt rustiger is het nog niet geworden. Dus een écht goed moment om te beginnen is er niet en daarom is juist elk moment een goed moment om te starten! Het was een verademing om weer wat meer tijd voor mijzelf in te plannen om alleen al te gaan kijken naar wat ik kon aanpassen in mijn levensstijl. Zoals je misschien al wel vaker hebt gelezen op mijn blog, ben ik daar al een tijd best bewust mee bezig. Hoewel ik al veel weet en daar al aardig mijn weg in kan vinden, blijft het lastig om niet in oude gewoontes terug te vallen als een onderdeel uit je dagelijks leven veel energie en focus vraagt. Veel kennis hoe ik daarmee om kan gaan heb ik denk ik al wel, maar toch het is voor mij handig om mee te doen aan 180 graden om. Alleen al als herinnering dat ik er elke dag even bewust mee bezig moet zijn werkt. Echt bewust even kiezen voor jezelf en kijken hoe je er voor staat op die dag. Anders vergeet ik het gewoon!

 

14-3-2017

CLOSE TO MY HEART

Een paar maanden terug ben ik gestart met het schrijven van persoonlijke verhaaltjes op Instagram. Je kunt ze vinden onder de hashtag #closetomyheartlottemanou of als je door mijn instagram account scrollt. Ze gaan over dingen waar ik over nadenk. Over iets wat ik wil creëren en alle gedachten die daarbij horen. Gisteravond schreef ik berichtje nummer 13. Dat was een lange. En daarom deel ik het ook hier!


10-2-2017

LET'S GET LOST

Handige dingen die je van te voren kunt voorbereiden voordat je op vakantie gaat:
 • Check meerdere vliegmaatschappijen om de goedkoopste vliegtickets te vinden naar het land van bestemming. Als je meerdere keren gaat kijken op dezelfde websites, zorg dan dat je ook even checkt vanaf een ander apparaat. Soms zie je dan opeens dat het goedkoper is. Ze slaan namelijk op hoeveel interesse je hebt in de reis.
 • Op de luchthaven is niet altijd goede wifi. Zoek dus van te voren goed uit waar je verblijf is en hoe je er kunt komen vanaf de luchthaven. 
 • Ik vind het openbaar vervoer echt heel goed geregeld hier in Valencia. Je hebt speciale dagkaarten, maar je kunt ook kiezen om alleen een retourtje te nemen. Wij betaalden 6 euro per persoon voor een retourtje luchthaven - Colon.
 • Als je net als ik ook gaat werken op vakantie, zorg dan dat je een locatie hebt met wifi of dat je in elk geval weet in welke tentjes je gebruik kunt maken van internet.
 • Ook heel belangrijk als je werkt op locatie: een externe harde schijf. Naast dat ik de foto’s opsla in de cloud is het ook heel handig om je bestanden op te slaan op een externe harde schijf. Mocht er iets tijdens bijvoorbeeld het vliegen mis gaan met je laptop of je raakt hem kwijt, dan heb je nog twee back ups. Het is mij een keer gebeurd: ik was alles kwijt geraakt toen mijn computer het begaf. Dat wil ik nu natuurlijk voorkomen. Ik heb gebruik thuis een Apple Time Capsule voor een back up van al mijn Apple apparaten. Daarnaast zet ik ik belangrijke shoots en documenten ook nog in Dropbox en maak ik gebruik van de iCloud drive (niet iCloud foto’s zelf) en heb ik een back up van al mijn bestanden op een externe harde schrijf. Die externe harde schijf heb ik altijd bij me. De externe harde schijf die ik gebruik voor mijn apple apparaten is de Apple Time Capsule, maar je kan ook kiezen voor gewone externe harde schijven. Mijn tip voor als je de externe schijf mee wil nemen: koop er een die ook werkt zonder externe voeding. 
 • Doe je waardevolle spullen in een rugzak en die rugzak in een handbagage koffer! Ik ben zoooo blij dat ik dit heb gedaan! In sommige vliegtuigen is er zo weinig plek voor handbagage. Helaas was dat dit keer ook zo. En aangezien wij niet in een rij gaan staan en dus altijd als laatste in het vliegtuig stappen is de kans groot dat er geen plek is voor mijn handbagage. De handbagage moest dus mee in het ruim. Ik ga dus niet mijn laptop, camera en alle andere waardevolle spullen in het ruim doen. Dus ging mijn lege handbagage koffer in het ruim en mijn rugzak onder de stoel voor me. Waarom ik toch een trolley mee neem? Zoveel minder sjouwen dan een zware rugzak!
 • Als je door de douane gaat, let goed op je spullen! Soms moet je heel lang wachten voor je door het poortje kunt, maar staan je spullen wel al aan de andere kant. Op de luchthaven van Lissabon was iemand zijn Ipad gestolen. Sinds toen let ik altijd extra goed op.
 • Vergeet geen medicijnen en blarenpleisters in te pakken.
 • Neem wat eten mee van huis. Doordat wij een hele vroege vlucht hadden waren wij erg uit ons normale dagritme. Ook zijn de de eet- en openingstijden zijn hier anders, dus is het handig om altijd wat te eten te hebben. Zoeken naar een supermarkt die wél open is als je veel veel trek hebt is niet zo chill.
 • Neem externe laders mee. En vergeet ze niet op te laden, haha! Ik heb er op reis altijd een stuk of drie mee.
 • Vergeet je oordopjes niet! Zeker als je in een gehorige buurt zit, of voor in het vliegtuig als er toevallig een huilende baby achter je zit.
 • Koptelefoon nodig? Koop er een met noise cancelling. Vooral heel fijn om het geruis van het vliegtuig weg te halen!
 • Kijk van te voren of je pinpas werkt in het land waar je heen gaat. Soms moet je nog iets aanzetten bij je bank.
 • Neem bij twijfel een klein parapluutje mee. De eerste dag hadden wij een beetje regen. Geen ramp, maar ik was zo blij dat ik hem toch had meegenomen.


Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety