HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
21-9-2017

COMFORT ZONE

Leven buiten je comfort zone is namelijk niet altijd een feestje
Neem even geen voorbeeld aan mij. Leven buiten je comfort zone is namelijk niet altijd een feestje. Het klinkt vast heel knap dat ik eigenlijk dagelijks dingen doe buiten mijn comfort zone, tegen al mijn angsten, buikpijn en een gek gevoel in. Misschien denk je nu wel dat het dé oplossing is om van je angsten af te komen. Of misschien wel om trotser te worden, sterker, gelukkiger zelfs. Dat is wat ik dacht. Wat vaak ook het advies was van mensen, want: 'in je angst ligt eigenlijk iets wat je graag zou willen.' Maar of het leven buiten je comfort zone je een gelukkiger mens maakt? Mij niet.

Eigenlijk wilde ik dit verhaal opnemen, zoals één van mijn andere ‘voice messages’ die ik de afgelopen dagen heb opgenomen. Ik zat op het strand en kijkend naar de zee nam ik mijn verhaal op. Ik had zoveel te vertellen. Het werd best complex om naar te luisteren. Het werd te ingewikkeld voor mijzelf om het uit te spreken. Sommige verhalen hebben letters op digitaal papier nodig. En zo fietste ik na zonsondergang snel naar huis. Met mijn hoofd al bij de zinnen die ik nu aan het typen ben. Snel schreef ik steekwoorden op, zoals altijd als ik een diepgaand verhaal ga schrijven.
 

18-9-2017

MY FIRST VOICE MESSAGE

Mijn eerste openbare voice message. Ik neem ze altijd op voor vrienden en familie via whatsapp. Sinds dag 1 ben ik een trouwe voice message gebruiker. Ik typ al zoveel voor mijn werk dat het heerlijk om om gewoon te kunnen praten en luisteren als ik aan het opruimen, wandelen of koken ben. En, het werkt ook nog eens onwijs verhelderend. Soms zijn dingen in mijn hoofd een chaos en kan ik door erover te praten het voor mijzelf weer op een rijtje krijgen. Het helpt mijzelf! Ik kan er zijn zoals ik ben. Afgeleid, spontaan, kwetsbaar, open, gevoelig, gezellig... En dat zonder schaamte. Ik voelde nog wat weerstand bij het opnemen van filmpjes. Het is de lens blijven kijken en tegelijkertijd een best diepgaand verhaal vertellen is niet zo makkelijk. Via voice berichtjes lukt het beter. Ben je benieuwd geworden? Luister hier mijn eerste verhaal.


6-9-2017

CANVAS PHOTO WALL

Één van de redenen waarom ik zo dol ben op fotografie is het kunnen bewaren van bijzondere momenten. Vriendinnen, gezellige etentjes, mooie avonden op het strand. De afgelopen zomer heb ik weer een flink aantal shoots mogen doen voor bijzondere mensen met elk hun eigen verhaal. Volgens mij zijn er weken geweest dat ik elke dag wel op het strand geweest ben. En ja, dat betekent elke dag weer even hopen dat het droog blijft, maar het resultaat is meestal zo fijn! Zoals de meeste fotografen wel zullen herkennen staan mijn telefoon en Mac vól met foto’s. Toch komen sommigen nog beter tot hun recht wanneer je er een mooie print van maakt. 


Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety