HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
23-3-2017

ME TIME AT THE SPA

Wat doe jij om te ontspannen? Als mijn hoofd overloopt van gedachten ga ik meestal naar het strand. Wandelen, muziek luisteren en tussendoor opschrijven wat er in mijn hoofd opkomt. Meestal schrijf ik dus ook mijn blogs op het strand. In steekwoorden schrijf ik op waar ik dan aan denk. Als het gaat om problemen probeer ik gelijk mijzelf te coachen. Wat is er echt aan de hand? Wat doet dit met me? Wat kan ik doen om het op te lossen. Dat helpt goed. Het enige dat een beetje lastig kan zijn is dat ik op het strand dus ook heel veel inspiratie krijg. Dit werkt niet als knopje dat ik kan uitzetten. Dat hoort bij een creatief persoon denk ik.

Mijn hoofd echt even laten ontspannen kan ik eigenlijk alleen als ik slaap of als ik in de sauna ben. Ik ben dan voor mijn gevoel even in een andere wereld. Zo was ik afgelopen vrijdag in Schiedam voor zo’n avondje ontspanning. Daar is kortgeleden een nieuwe prive spa geopend: World Natural Spa.Zoals de naam al zegt gebruikt en verkoopt de spa alleen maar natuurlijke producten. Het motto van World Natural Spa is niet voor niets; The wisdom of Earth. Alles wat ze doen is gebaseerd op ayurveda: traditionele geneeswijze inheems aan het Indiase subcontinent. Aangezien ik daar net een boek over had gekocht sprak dit mij erg aan. Ik koos voor de Hammam Eastern Ceremony behandeling van 120 minuten. Na binnenkomst voelde ik me al speciaal. Ik werd vriendelijk begroet door het bijna geheel internationale team: spa therapist Ariana, hairdresser Daisy en Receptionist Julia. Ik deed mijn schoenen uit, kreeg en kopje speciale rijstthee waarna Julia mij een korte rondleiding gaf. In het winkel gedeelte waar je binnenkomt verkopen ze natuurlijke producten van bijvoorbeeld het merk Aveda. In hetzelfde gedeelte zit een kapper. Achterin de winkel kun je ook je nagels laten doen. Ook de kappers- en nagelbehandelingen zijn geheel met natuurlijke producten, wat deze spa echt onderscheid van de reguliere spa’s.

We vervolgde de rondleiding naar de spa die onder de winkel zit. Van trendy muziek ga je over naar rustige muziek. Je bent echt even weg van het alledaagse leven. De Hammam Eastern Ceremony bestaat uit:
– Stoomsessie in de Hammam
– Hammam exfoliërende handschoenen
– Het aanbrengen van zwarte zeep tijdens de zeep massage
– Volledig exfoliëren van lichaam en gezicht
– Massage van World Natural Spa
– Thee ceremonie
– Haarstyling van Aveda

Vooral omdat je helemaal alleen bent kun je goed tot rust komen. De enige persoon die soms bij je is is de spa therapist. In de hammam was ik de eerste 15 minuten alleen. Ik kreeg een scrub en zwarte zeep mee. Na die 15 minuten ging ik afdouchen met heel koud water, echt heel koud! Maar dat was lekkerder dan het nu klinkt. Hierna kreeg ik de traditionele hammam behandeling. Je hele lichaam wordt gescrubd en daarna krijg je warm schuim op je lichaam. Heerlijk! Hierna kom je even bij in de lounge waarna je helemaal schoon een massage ondergaat. De massage was heerlijk. Ik mocht voorafgaand aan de massage de olie kiezen die op dat moment het beste bij mij paste. Pas na de keuze kreeg ik te horen welke olie het was. Ik had blijkbaar gekozen voor Harmonie. Dat vond ik wel passend.

Na de massage stond er een schaaltje met fruit en thee voor mij klaar. In mijn badjas ging ik weer naar het winkel gedeelte en werd mijn haar nog gefont en gestyled. Geheel ontspannen en met een bos krullen verliet ik de spa om weer terug te gaan naar Den haag. Een perfecte start van het weekend! 

genieten 
comments powered by Disqus
Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety