HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
18-4-2017

180 GRADEN OM #2

Mijn tweede artikel over 180 graden om en dus ook weer een update over hoe het met mij gaat! Wat vliegen de weken voorbij. Alles gaat soms zo snel aan mij voorbij, maar tegelijkertijd voel ik me steeds meer landen in mijzelf. Ik voel een bepaald soort rust en vertrouwen ontstaan dat er nog niet eerder is geweest. Dit voelt als een goede basis. Een stabiel soort vertrouwen in mijzelf en dat alles wel goed komt. Ik heb het gevoel dat ik meer dingen aankan en tegelijkertijd daar niet gelijk naar handel (straks meer hierover). Dit is gekomen door flink bezig te zijn in mijn eentje. Echt op onderzoek te gaan in mijzelf; naar hoe ik mijn leven wil indelen, wat bij me past, wat ik wel en niet kan en hoe ik een bepaald soort grip heb op mijn eigen leven. De afgelopen (hele!) maand heb ik ontzettend veel moeten leren voor mijn rijles theorie examen. Mijn agenda zat al vol, maar in mijn vrije tijd moest ik leren. Soms moet dat, dan kan het even niet anders. Maar ik ben zo blij dat ik nu kan zeggen dat ik het heb gehaald! Het gaf mij ook weer een nieuw inzicht. Het herinnerde mij aan de tijd dat ik op school zat. Door een lastige thuissituatie was school voor mij heel zwaar, zeker tijdens examenperiodes. Het leren voor mijn theorie duurde een maand, school duurde zes jaar. Zes jaar lang had ik het gevoel nooit te kunnen ontspannen. Na school moest ik gelijk door naar bijles. Na bijles ging ik nachten doorleren. In de vakanties kon ik even op adem komen, maar voordat ik was uitgerust begonnen de toetsweken weer. Ik was zo gewend geraakt aan het stressvolle, prestatiegerichte leventje van toen dat htt soms nog mijn maatstaaf is. Hoe drukker hoe beter, want ik kan veel aan. Mijn grens werd steeds opgeschoven. Tot ik echt naar mijzelf ging luisteren. Mijn grens was al lang bereikt. Ik wil leven naar een maatstaaf van mij goed voelen, ontspannen leven. Niet naar beter kunnen en prestaties.

Het verschil met een paar weken terug is dat ik nu goed probeer na te denken over de activiteiten die ik inplan in mijn agenda. Voorheen voelde het alsof mijn agenda meer macht had dan in. Alsof ik er achteraan rende. Als ik heel vroeg een opdracht had vergat ik te eten. Als ik dan na de opdracht weer doodmoe in de trein zat naar huis had ik geen zin meer om te gezond te koken. Ik rende achter mijn eetmomenten en afspraken aan. Voor mij gevoel kon ik het niet veranderen. Nu ben ik wat meer de baas over mijn agenda en dat voelt fijn. Soms moet je jezelf wat ademruimte gunnen, wat tijd om te luisteren naar jezelf, om te ontspannen. Ik plan afspraken niet meer dwangmatig aan elkaar vast, want ik weet dat ik meer tijd nodig heb om bij te komen. 

Ik heb het gevoel dat ik meer dingen aan kan, zonder dat ik er naar handel. Ik voel me beter, maar ga niet gelijk veel meer doen. Normaal gesproken was ik zo blij met mij goed voelen dat ik door mijn enthousiasme binnen no time weer uitgeput was. Juist het minder doen geeft me het gevoel dat ik meer aankan.
Doordat je bij 180 graden om weer echt teruggaat naar de basis, de basis van jezelf en de basis van eten en sport leer je jezelf weer een beetje opnieuw opbouwen. Terug naar de start en vanuit daar wel kennis opbouwen. En voor mij is dus vooral de kennis die ik over mijzelf aan het opbouwen ben waar ik naar op zoek was. Je kunt nog zoveel info hebben, maar voor het toepassen heb je toch een bepaald soort motivatie nodig. Ik ben erachter gekomen dat ik mijn motivatie het beste voel als ik me ontspannen voel. Een bepaald soort rust en vertrouwen voel. En dat heb ik nu. Dat was voor mij een doel; die bepaalde rust en vertrouwen vinden, omdat ik wist dat ik hieruit mijn lever kan vormgeven zoals ik dat wil. 

Verder weet ik door de cursus dat het eten van vlees toch wel echt belangrijk is. Als je geen vlees eet, of weinig, mis je bepaalde dingen die goed zijn voor je lichaam. Ik ben niet echt vegetariër maar ik eet echt weinig vlees. Ik heb nu vitamine b12 gekocht omdat die wel erg laag bleek te zijn bij mij. Hopelijk voel ik je daardoor ook iets minder lichamelijk moe. En de zon schijnt! Dus het is heerlijk om weer lekker langs te strand te wandelen en soms te hard te lopen.  Ben benieuwd naar de laatste paar lessen. Keep you posted! Wil je meer volgen over mijn leven? Check dan mijn Instagram accounts!

http://instagram.com/lottemanou.nl
http://instagram.com/thisjourneycalledlife.com

comments powered by Disqus
Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety