HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
18-4-2018

PILLOW

Het is alweer een tijd geleden dat ik op Instagram een bericht had gepost over mijn nek en rugklachten. Sindsdien heb ik veel kussens getest en ik heb een nieuw matras. En ik kan echt zeggen dat mijn klachten minder zijn geworden! Lees snel verder om te weten hoe ik het heb aangepakt!Ik denk dat het een combinatie is van allerlei zaken. Matras, fysio, elke dag beweging, verstandskiezen trekken, nieuw kussen... Ik kan niet één ding van dit rijtje aanwijzen waardoor de klachten minder zijn geworden. Ik denk dat het juist een fijne combi is geweest wat heeft geholpen dat ik minder last heb. Ten eerste slaap ik beter. Ik word uitgerust wakker zonder rugpijn. Dat was een paar maanden geleden heel anders. Ook overdag heb ik meer energie! Hierdoor kon ik weer gaan wandelen en nu uiteindelijk ook weer lekker hardlopen. En dat wandelen en hardlopen is ook weer super goed voor mijn nek en rug!


Ik leerde dat ik mijn bekken meer moet kantelen tijdens het wandelen. Ik kreeg bij toga speciale oefeningen voor mijn ruggenwervel. ‘s Nachts sliep ik op het ClimaBest NASA traagschuim kussen. Het kussen is heel fijn. Hierbij wat info over het kussen:

✓ Correcte ondersteuning van het hoofd.
✓ Ontspant hoofd, nek en schouders.
✓ Juiste houding van de nekwervels.
✓ Perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie.
✓ Geschikt voor elk type slaper
✓ In hoogte verstelbaar

Van moe zijn in een negatieve spiraal ben ik nu fit in een positieve spiraal. Sporten maakt me blij, en zeker in een lastige periode is dit precies wat ik nodig heb.

Dus mocht je rug en nek klachten hebben:
-kijk of je stress in je leven kan verminderen. Probeer yogalessen.
-Koop een goed matras en kussen en ga op tijd naar bed. 
-ga eventueel naar de fysio om te kijken of je houding goed is.
-laat je lekker masseren
 

comments powered by Disqus
Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety