HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
8-7-2020

MOOIE BASIS VOOR MIJZELF

Ik fiets door Den Haag om naar de stad gaan met het plan een handig telefoonhoesje en een mooie bh te kopen. Het is een vroege zaterdagochtend en het zonnetje schijnt. Ik zie de nog vrij lege straten met mooie gebouwen, ik heb een muziekje aan en de terrassen van koffietentjes beginnen zich langzaam te vullen met mensen. Ik zie allerlei dingen die mij zo enthousiast maken dat ik het zou willen delen met iemand. Ik kan het delen op Instagram en met familie en vrienden. Ik wil gewoon heel graag delen met andere mensen wat ik ervaar. Wat ik zie als ik het gezellig vind of omdat ik delen met andere delen gewoon leuk vind om te doen. Om het samen te beleven. Ik vind dat ook altijd leuk om van anderen mee te krijgen. Ik parkeer mijn fiets in de stalling en loop direct naar de winkel die ik in mijn gedachten heb. Ik wil een telefoonhoesje aan een koord gaan halen dat je handig om je schouders kan hangen zodat ik als ik iets leuks zie mijn telefoon er heel snel bij kan pakken voor een foto. Het moment vast te leggen en te delen. 


Over een paar uur ga ik een retreat fotograferen op het strand. Echt even iets voor mijzelf. Een ervaring die ik vooral zelf wil beleven en niet met de buitenwereld hoef te delen. Even rust ervaren. Iets doen echt alleen voor mijzelf. Ik vind het leuk om ervaringen te delen, ik voel dat het mijn enthousiasme versterkt en ik herken mijzelf terug in de dingen die ik deel. Ik voel meer motivatie om dingen aan te gaan als ik het kan delen met iemand.


Om een ervaring echt alleen voor mijzelf te houden is iets dat ik soms lastiger vind en mij met volgens mij nog veel andere mensen. Ik merk dat ik bij een ervaring helemaal alleen beleven wel een fijn gevoel heb, maar dat het echte enthousiasme ontbreekt. Direct komt dan ook de vraag bij mij op: Waarom zou ik bepaalde dingen dan nog doen, zoals mijn teennagels lakken, als niemand in de winter mijn tenen ziet. Waarom zou ik merkkleding dragen als het leven eigenlijk niet gaat om merkkleding. Zou je als je goed over dingen na gaat denken nog steeds zo doen zoals je nu doet? Zou je de kleding dan nog kopen? Zou ik nog dingen over hebben voor mijzelf?Ik heb er lang over nagedacht. Wat zijn mijn beweegredenen? Waar voel ik mij prettig bij en waarom? Natuurlijk is het niet perse nodig om je dit af te vragen als je gewoon content bent met hoe het gaat, maar kan het wel leuk zijn om te weten. Ik krijg er een goed gevoel van als ik weet dat ik mijn geld besteed aan iets waar ik achter sta. Het voelt als een stukje herkenning van je eigen identiteit en verlangens. Ook als zorgen voor jezelf. Je luistert even goed naar jezelf; je normen, waarden, drijfveren, waar jij voor staat. Je herkent je verlangens en doet er iets mee.Om een voorbeeld te geven hoe dit zich bij mij heeft geuit de afgelopen jaren is dat ik eigenlijk alleen maar meer merkkleding ben gaan kopen. Als tiener maakte het mij niet zoveel uit en vond ik het vooral leuk dat ik iets kon kopen wat niet erg duur was maar wat wel hip was. Momenteel koop ik vooral goede basics, het liefst tweedehands en van een merk. Dit doe ik omdat ik het, als ik het zat ben, kan doorverkopen. Ook voel ik mij verbonden met bepaalde merken en hun kernwaarden, wat zorgt voor weer een stukje herkenning van mijn eigen identiteit.Wat ik ook heb ondervonden is dat mooi ondergoed een stuk belangrijker is dan ik dacht. Zelfs, sterker nog, juist nu ik geen relatie heb. Vroeger zou ik nooit veel geld hebben uitgegeven aan ondergoed; niemand ziet het. Tegenwoordig sta ik daar heel anders in. Nu voel ik de waarde. En daar gaat het om is mijn mening: de waarde voelen, ook als het niet altijd te zien is. Jezelf een fijne ervaring gunnen, daar gaat zelfzorg om. Een goed lingeriesetje kan je je een heel fijn gevoel geven. Een zelfverzekerde, mooie basis, zonder dat mensen het hoeven te zien. Een soort reminder dat je er mag zijn en dat je onder het laagje dat mensen zien, je het voor jezelf doet. Bij LASCANA hebben ze hele mooie setjes. Ook al vind ik het nog steeds leuker om dingen te delen met anderen, dit voelt goed, ook als het alleen voor mijzelf is!

 

comments powered by Disqus
Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety