HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
30-7-2014

ETSY FINDS 

Als je mij een beetje volgt via social media of mijn blog weet je dat ik heel graag spulletjes kijk en koop op Etsy. Ken je Etsy nog niet? Lees dan eerst dit artikel! Graag laat ik aan je zien over welke Etsy finds ik het heb. Vandaag een kleine verzameling van mooie spulletjes vanuit de hele wereld: Japan, Turkije, Italië en de Verenigde Staten. Een rondje om de wereld vanachter je laptop. Is dat niet alleen al een heel leuk idee?!Temporary tattoo // Leren shopper

Hamamdoeken // Keramieken luidspreker
 

Tijdelijke tattoo
Ik vind dit echt een héél mooi ontwerp voor een tattoo. Zo mooi dat ik hem eigenlijk wel langer had willen laten zitten. Maar ik weet dat ik misschien over een paar jaar dan weer iets anders wil. Het idee dat een tattoo de rest van je leven blijft zitten en dat je hem er niet even af kan wassen maakt dat ik toch maar voor een wat meer Lotte proof tattoo kies, de tijdelijke tattoo! 

Etsy shop: InknArt


Leren shopper
Sinds een paar jaar heb ik een milde tassenverslaving, heb ik zelf maar gediagnostiseerd. Althans, ik heb het nu onder controle. Dat komt vooral dat ik kieskeurig ben. Geen opvallende merkjes, of het moet een mooi ontwerp zijn, echt leer, tijdloos en het liefst een beetje groot formaat. Shoppers vind ik geweldig! Deze kocht ik voor mijn moeders verjaardag. Het is zacht leer, de tas blijft niet rechtop staan als er niets in zit. Maar daardoor is ie wel super licht. Ook de kleur vind ik heel mooi. Ivory, noemt maakster Graciela het. Een leuk cadeautje toch?

Etsy shop: PittiVintage


Hamamdoeken
In Ibiza viel mijn oog steeds op de kleurrijke doeken die ik op de hippie markt zag. Maar natuurlijk zat daar ook een Ibiza prijskaartje aan. Eenmaal thuis keek ik wat rond op Etsy voor zo'n doek, maar dan voor een leuker prijsje. Ik kwam in contact met Hayrettin, de eigenaar van de Etsy shop die prachtige traditioneel handgemaakte, milieuvriendleijke hamamdoeken verkoopt. Hij zou de doeken snel verzenden en ik mocht er zelfs nog een paar uitzoeken. Twee dagen later was het pakketje al binnen! Ze zijn meteen met mij mee geweest naar het strand in Portugal. Ze zijn licht, 100% katoen en hebben leuke kleurtjes en lijntjes. Ik gebruik de wat dunnere doeken ook wel als omslag doek! Zeker een aanrader!

Etsy shop: STORYOFCOTTON


Keramieken luidspreker
Ik hou van stenen en keramieken vaasjes, potjes, bordjes, bekertjes. Noem maar op. Ik vind de imperfectie van het zelfgemaakte product van keramiek zo mooi. Dat is voor mij perfectie. Elizabeth bijvoorbeeld maakt de mooiste dingen van keramiek. Ik zocht op keramiek en kwam bij deze speaker voor de Iphone. Een speaker was voor mij niet hoognodig, ik luister meestal muziek op mijn computer, maar door de foto's en tekst begon ik hem steeds meer nodig te vinden. Ik zag hem al staan op mijn bureau. Gewoon voor erbij, een mooi plekje voor een mooie speaker. Met mijn nieuwe Iphone erin. En dus stuurde ik Liz een berichtje. Niet veel later kreeg ik een heel lief berichtje terug. We praatten wat over ons werk en ze zou de speaker heel voorzichtig inpakken en naar mij verzenden. Hij kwam net uit de oven. Ze heeft ze nog speciaal voor mij geglazuurd, vertelde ze me. Lief he! Dat er een onbekend iemand aan de andere kant van de wereld, aan je denkt terwijl ze iets voor je aan het maken is. En zo kwam een paar weken later het pakketje vanuit Minnesota bij mijn huis aan in Den Haag. Helaas moest ik wel een tientje importbelasting betalen. Die kans is er natuurlijk altijd als je iets vanuit het buitenland besteld. Maar hij heeft een mooi plekje op mijn bureau, precies waar ik hem al voor me zag. Ik zet een leuke afspeellijst aan vanaf soundcloud en zet mijn Iphone in het gleufje. Het geluid wordt versterkt. Natuurlijk niet zoals bij een echte elektrische speaker. Maar het werkt wel! Ik denk nog aan de quote die Liz vertelde in een van haar berichtjes aan mij: "you can achieve anything if you work hard and put your mind to it." 
Etsy shop: Living Earth Ceramis


En zo praat ik met mensen van over de hele wereld, geïnspireerd door elkaars werk en producten. En dat is ook zo leuk van Etsy, het maakt het zo makkelijk om elkaar te vinden. Een wereldreisje vanachter mijn laptopje.

Vergeet niet dat je bij Etsy via deze link 5 euro korting krijgt op je eerste aankoop bij veel Etsy shops! Etsy  hebbedingetjes  online schatten 
comments powered by Disqus
Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety