HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT'Anders kijken, meer zien'. Een korte zin, maar als je de kracht achter deze zin snapt gaat er een wereld voor je open, een wereld waar je nog nooit bij stil hebt gestaan. Letterlijk. Anders kijken, namelijk zien, waarnemen, een gevoel erbij krijgen en erover nadenken, zorgt ervoor dat het beeld wat je ziet veel waardevoller voor je wordt. Kleine details, kleuren en licht zullen meer je aandacht trekken waardoor je ook van veel meer aspecten van een beeld kan genieten. Dit is in het kort uitgelegd hoe ik in elkaar zit, hoe ik vol verwondering naar de wereld kijk en waardoor fotografie zo bij mij past. Ik zie van nature bijna alles in beelden en neem daar ook de tijd voor. Ik zie een beeld en in mijn hoofd gebeurt direct veel meer dan alleen het waarnemen daarvan. Ik let op details, sfeer, ik voel bijna wat ik zie, woorden komen bij me op, soms liedjes, ik bekijk de kleuren, het licht en het inspireert me. Je kan het zien als een soort moodboard in mijn gedachten. Het is een manier hoe je kijkt naar de dingen om je heen. 

In mijn fotografie probeer ik de waardevolle momenten in het leven en de emoties en gevoelens die daarbij horen vast te leggen als een bijzondere herinnering. De liefde en warmte van een gezin, het enthousiasme van kinderen, de verliefde blik van een stel en de tederheid van een pasgeboren kindje. Soms vliegt de tijd voorbij. Dan zijn foto's een manier om even stil te staan bij deze speciale gevoelens en geluksmomentjes in het leven. Dat is wat fotografie zo bijzonder maakt voor mij.

De stijl van Lotte Manou is licht, dromerig en romantisch. Ik houd van zachte, lieve pasteltinten. Ik ben altijd opzoek naar mooie details, sfeer en texturen die passen bij mijn stijl. Mocht je een shoot bij mij boeken, dan krijg je uitgebreid informatie over de keuze in kleur en texturen van je outfit. Ook vind ik het leuk om bij een shoot een speciaal idee uit te werken. Zo fotografeerde ik drie zusjes die ter nagedachtenis aan hun overleden moeder ballonnen oplieten tijdens een prachtige zonsondergang. We keken de ballonnen na totdat we ze niet meer konden zien. Een bijzondere herinnering, ook voor mij. Ben je geïnspireerd geraakt door iets, dan denk ik graag met je mee voor shoot met een gouden randje.