HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
Algemene voorwaarden Lotte Manou Fotografie
 
Fotoshoots
Voorafgaand aan de fotoshoot ontvangt de klant informatie over de kosten van de fotoshoot en eventuele reiskosten.
Het totaalbedrag van de fotoshoot dient voorafgaand aan de fotoshoot overgemaakt te worden. Contante betaling op de dag van de fotoshoot is mogelijk na overleg.
Niet tijdige betaling kan leiden tot opschorting van de fotoshoot of het toezenden van foto's.
Nadat het openstaande bedrag is voldaan worden de foto’s toegezonden
 
Fotoshoot overeenkomst

Nadat een fotoshoot gereserveerd/ geboekt is bij Lotte Manou Fotografie, wordt per mail de factuur en algemene voorwaarden verstuurd. Hierin staan de afgesproken prijs en de datum. Deze wordt door de klant gecontroleerd en per mail bevestigd. Bevestiging en akkoord van de factuur en algemene voorwaarden leidt tot een verplichting van de klant aan Lotte Manou Fotografie. Het factuur en de mails worden door Lotte Manou Fotografie zorgvuldig bewaard.
 
Betalingen
De klant dient de factuur te betalen binnen de betalingstermijn van 21 dagen. Dit geldt voor fotoshoots alsmede voor bestellingen van fotoproducten en extra foto’s.
Deze is voor particulieren inclusief 21% BTW, voor bedrijven/ zelfstandig ondernemers exclusief 21% BTW. Cadeaubonnen dient u vooraf te betalen, wederom via overschrijving. Nadat het bedrag is overgeschreven ontvangt u de desbetreffende cadeaubon. Op het moment van boeken, geldt het tarief dat op dat moment staat voor de fotoshoot. 
 
Annulering
Ziek zijn kan gebeuren, we plannen gewoon een nieuwe datum! De klant kan de opdracht annuleren tot minimaal 24 uur voor de datum van de opdracht en de geldende overeenkomst ontbinden. Bij annulering van de opdracht binnen 24 uur voor aanvang van de fotosessie wordt 50 euro in rekening gebracht. Dit voor gereserveerde tijd en voorbereidingskosten en het niet meer in kunnen plannen van een vervangende shoot. Ook de fotografe zal bij ziekte tot minimaal 24 uur voor de datum u via de mail en telefoon de fotoshoot annuleren. De bereikbaarheid van de klant is eigen verantwoordelijkheid. Lotte Manou fotografie is niet verantwoordelijk als de klant niet te bereiken is. Ook bij regen verzetten we de fotoshoot. Een drupje is niet erg, maar bij donker en nat weer kunnen we beter de afspraak verzetten. Mocht je een ruim en vooral licht huis hebben, dan kunnen we het ook verplaatsen naar binnen. Restitutie is niet mogelijk na betaling en gemaakte afspraken.

Schade 
Indien er schade ontstaat aan de apparatuur en randapparatuur van Lotte Manou Fotografie op lokatie door toedoen van de klant, dan zullen de kosten op de klant verhaald worden. 
 
Eigen stijl 
Fotografie is een kwestie van creativiteit en persoonlijke smaak, u kunt in mijn portfolio zien en lezen wat mijn stijl is. Indien u een fotosessie afspreekt bij Lotte Manou Fotografie, gaat u akkoord met de stijl van Lotte Manou fotografie. Hier kunt u later niet op terugkomen en geld retourneren is niet mogelijk.
 
Locatie en kledingkeuze
Lotte Manou Fotografie is gevestigd in Den Haag maar fotografeert op locatie naar keuze.  Mijn voorkeur gaat uit naar buiten, omdat ik graag met natuurlijk licht werk. Maar als u een groot licht huis heeft, kunnen we ook binnen fotograferen. Lotte Manoou fotografie heeft geen studio, maar kan wel proberen leuke binnen locaties te regelen. Nadat de datum en de prijs voor de fotoshoot vaststaan, ontvangt u een mail met tips voor de kleding keuze en haar.  
 
Omstandigheden 

De totstandkoming van de foto's is mede afhankelijk van de emoties van de geportretteerde ten tijde van het maken van de foto's, de omstandigheden en/of de weersinvloeden. Hier heeft Lotte Manou Fotografie geen invloed op, maar ze zal altijd haar uiterste best doen om er het beste uit te halen. Op deze punten zit dus geen garantie. Mocht het tijdens een (newborn)shoot om wat voor reden dan ook niet lukken om de gewenste foto's te maken, dan kunt u er voor kiezen om (op korte termijn) een nieuwe afspraak te maken voor de helft van de prijs, mits dit in te plannen is. De newborn shoot wordt wel in rekening gebracht.
 
Producten
Fotoproducten zoals afdrukken, canvassen, fotoboekjes, cadeaubonnen, enz. worden pas besteld bij de leverancier na ontvangst van betaling.
Lotte Manou Fotografie levert geen fotoafdrukken aan, enkel digitale fotobestanden. Deze kunt u zelf laten afdrukken bij een erkende website of u kan het aan Lotte Manou Fotografie overlaten. Informeer over de prijzen. Lotte Manou Fotografie is niet verantwoordelijk voor foutieve afdrukken/ kleurverschillen en/ of andere negatieve afdrukkwaliteiten. De fotografe is niet verantwoordelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. De kleur en helderheid van een niet gekalibreerd beeldscherm kan afwijken van een gekalibreerd beeldscherm, waardoor de klant op zijn/haar beeldscherm de kleur en of helderheid van de foto’s anders kan ervaren. De klant heeft in dit geval geen recht op een nieuw product, terugstorting van de betaling of een andere vergoeding.
Wanneer fotoafdrukken, canvassen e.d. beschadigd ontvangen worden dient de klant dit binnen 2 dagen kenbaar te maken aan de fotografe via email met een foto van de schade.

De foto's die niet in de selectie zitten van de foto's die u heeft besteld of ontvangen worden binnen het jaar van de fotoshoot verwijderd. Dus mocht de fotoshoot in november 2014 plaatsvinden moeten eventuele extra foto's voor 31 december 2014 worden besteld.
 
Auteursrecht van de foto’s
Het auteursrecht van de foto’s blijft ten alle tijden bij de fotografe.
De klant geeft de fotografe bij het bevestigen van de afspraak toestemming om de gemaakte foto’s van de klant te gebruiken voor website, blog, social media (facebook) enz. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie gegeven.
Wanneer de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s gebruikt worden op de website, blog, enz. zoals hierboven beschreven, dan dient de klant dit vooraf kenbaar te maken aan de fotografe.
Het is niet toegestaan geleverde foto’s in andere bewerkingen, andere uitsnedes, enz. op social media sites te plaatsen met verwijzing naar Lotte Manou Fotografie. 
Lotte Manou Fotografie heeft te allen tijden het recht deze voorwaarden en/ of de inhoud van deze site te wijzigen. U mag de foto's niet voor commerciële doeleinden gebruiken, zonder dit vooraf met Lotte Manou Fotografie te hebben besproken, bronvermelding blijft dan ook verplicht. De digitale bestanden mogen door de geportretteerde gepubliceerd worden voor eigen gebruik, mits onder naamsvermelding van Lotte Manou Fotografie.
 
Website 

Indien anders is aangegeven,  zijn alle teksten en foto's op deze website eigendom van Lotte Manou Fotografie. Niets van de website www.lottemanou.nl mag zonder toestemming van Lotte Manou Fotografie gekopieerd of gedupliceerd worden. 
 
Privacy & Persoonsgegevens
Lotte Manou Fotografie zal nooit persoonlijke gegevens, zoals adres, geboortedatum, telefoonnummer, emailadres, enz. openbaar maken of doorgeven aan derden.

Good to know:

- Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Mocht een woensdag of het weekend de enige optie zijn, dan kijk ik graag voor je wat ik kan regelen. De fotoshoots worden in de ochtend gepland of rond zonsondergang.

- Reserveer je fotosessie met voorkeur zo vroeg mogelijk, denk aan een paar maanden voor de gewenste datum. Ik heb op kort termijn namelijk maar weinig plekjes over. Soms zijn er nog wat last-minute plekken door annulering, dus je kan het altijd proberen! 

- Er kunnen extra bewerkte foto's worden besteld voor 9,95 euro incl btw per foto. Meer dan 10 foto's? Dan krijg je korting. 

- Lotte Manou fotografie kiest zelf de selectie foto's die je (digitaal) ontvangt.

- Lotte Manou fotografie levert geen RAW bestanden (onbewerkte beelden).

- Lotte Manou fotografie heeft het recht om de gemaakte foto’s te gebruiken voor promotiedoeleinden. (Bijvoorbeeld website, social media en/of drukwerk)

- Je dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Bij betaling gaat u automatisch akkoord met de voorwaarden.

- Ik lever de foto's digitaal binnen drie weken, maar ik kan ze natuurlijk ook voor jullie afdrukken. Wil je foto's eerder? Dat kan tegen betaling.

- Prijzen zijn excl. reiskosten (met ov) voor shoots buiten Den Haag.

 

 

Elke shoot is inclusief:

- Kennismakingsgesprek via de mail

- Informatie en contact via de mail over kledingkeuze, locatie en overige ideeën.

- Zorgvuldige nabewerking (minimaal 15 minuten per foto)

- Digitale high resolution foto's

- Btw